Actueel
Youp van ´t Hek gaat ook vieze appjes sturen naar chatliefje van Rob Goossens
Cabaretier Youp van ’t Hek heeft zich in zijn column in de VARAgids op humoristische wijze uitgelaten over de roddelstorm rond RTL Boulevard-kenner Rob Goossens. Volgens Youp is de hele situatie rond Rob, die beschuldigd wordt van suggestieve chats met een 18-jarige vrouw, vooral voer voor de roddelpers en podcasts. Hij noemt Rob spottend een “gelovig ogende coltrui” en stelt de vraag waarom hij zijn misstap publiekelijk moest toegeven.

RoddelPraat openbaart de chats
De aanleiding voor de ophef was het programma RoddelPraat, dat de chats van Rob Goossens onthulde. Volgens presentator Dennis Schouten zijn de berichten “veelzeggend,” maar benadrukt hij dat de jongedame in kwestie Rob zou hebben verleid. Victor Vlam, die eerder weigerde de chats te publiceren, wordt door sommigen gezien als een mediabondgenoot van Rob.

“De smurrie van de juicewereld”
Youp, die de kwestie slechts vluchtig volgt via de “volkse kranten,” steekt de draak met het fenomeen juichjournalistiek. “Een juicetrol heeft zijn hitsige gehijg op straat gegooid. Moet je dan met de billen bloot? In dat wereldje wel.” Voor Youp is het spektakel een combinatie van “smurrie” en amusement, hoewel hij de betrokkenheid van podcasts die elkaar eindeloos bekritiseren hilarisch noemt.

Kritiek op het podcastlandschap
Ook het podcastlandschap krijgt ervan langs in zijn column. “Waarschijnlijk luisteren de podcastmakers alleen zelf naar hun eigen misbaksels,” sneert Youp. Hij wijst erop hoe eindeloos wordt gediscussieerd over de persoonlijke kwesties van mediapersoonlijkheden zoals René van der Gijp, alsof dat van cruciaal belang is.

Een plagend besluit
Youp sluit zijn column af met een knipoog naar de hele rel. “Zo, dit stukje is klaar en nu ga ik lekker vieze dingen appen met de vrouw van Rob Goossens. Zij is volgens mij wel toe aan een verzetje.” De opmerking is typisch Youp: scherp, sarcastisch en met een flinke dosis humor, waarmee hij opnieuw laat zien dat hij meester is in het prikkelen van zijn publiek.

Een nieuwe rel?
De reactie van Rob Goossens op deze speelse steek van Youp laat vooralsnog op zich wachten. Eén ding is zeker: de juicewereld blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie voor cabaretiers en roddelpers.
Actueel
Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten
Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze
Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis
Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.
Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer
Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!