Actueel
Andy van der Meijde verklapt details over nieuwe realitysoap met Gordon: ´Wordt gieren!´
De chemie tussen Andy van der Meijde (45) en Gordon (56) was zo goed tijdens de opnames van Bij Andy in de auto, dat het duo besloot samen een online-serie te starten.

In een gesprek met RTL Boulevard bevestigde Andy dat de serie het gegarandeerd ‘lachen, gieren, brullen’ gaat zijn.

Opnames starten in maart
De opnames van de nieuwe serie beginnen in maart, maar Andy wil nog niet teveel details prijsgeven. Hij benadrukt dat het belangrijk is om de mensen iets te geven waar ze om lachen, aangezien dat volgens hem iets is wat het publiek echt nodig heeft.

Geen bekende gasten, geen Nederland door
Andy en Gordon zullen gasten uitnodigen voor gesprekken, maar daarbij doen ze geen beroep op de bekende namen in hun telefoonlijst. Ze gaan ook Nederland niet doorreizen, wat betekent dat de serie lokaal zal blijven. Dit geeft het duo de kans om met een frisse blik gesprekken te voeren zonder te veel afhankelijk te zijn van gevestigde namen.

Samenwerken na succes ‘Bij Andy in de auto’
Andy begon zijn populaire YouTube-serie Bij Andy in de auto in 2016, waarin hij profvoetballers interviewde. Later breidde de serie zich uit naar gesprekken met acteurs, sporters, BN’ers en influencers, waaronder ook Gordon.

In hun gezamenlijke aflevering praatte Gordon open over zijn ruzie met Gerard Joling en onthulde hij persoonlijke details over zijn ervaringen met Ajax-voetballers.

“Ik heb altijd al geweten dat ik samen met Gordon iets wilde ondernemen,” vertelde Andy in een eerder interview met RTL Boulevard.

Dit nieuwe project belooft dus weer een frisse en vermakelijke kijk te geven op bekende gezichten, met humor als de centrale focus!
Actueel
Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten
Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze
Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis
Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.
Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer
Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!