Connect with us

Actueel

Flikken-slachtoffer Tygo Gernandt gaat toch boekje open doen: ´Ik ben woedend!´

Avatar foto

Published

on

Het slachtoffer van Tygo Gernandt, die ontslagen werd bij Flikken Maastricht na vermeend wangedrag, overweegt ondanks haar geheimhoudingsverklaring haar verhaal naar buiten te brengen. Volgens Evert Santegoeds speelt de frustratie bij de vrouw een grote rol.

Onvrede over afwikkeling

In de podcast Strikt Privé vertelt Santegoeds dat het slachtoffer teleurgesteld is over hoe de situatie wordt afgewikkeld. “Zij heeft destijds een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen, maar begint nu te twijfelen of ze zich daaraan moet houden,” zegt hij. “Ze wil haar verhaal vertellen omdat Tygo zelf naar buiten treedt om zijn straatje schoon te vegen.”

Langdurige impact

Volgens Evert heeft de vrouw psychische hulp gezocht vanwege het gedrag van Gernandt. “Ze zegt: ‘Het is stelselmatig gebeurd. Het was niet een eenmalig incident op een feestje.’ Ze heeft lange tijd therapie gehad, maar dat wordt door sommigen weggezet alsof zij labiel zou zijn.” De vrouw benadrukt dat ze tijdens haar behandeling gewoon heeft gewerkt en niet langdurig thuis heeft gezeten, zoals sommigen beweren.

Tygo klapt uit de school

De aanleiding voor haar overweging lijkt te liggen in het feit dat Tygo zelf openlijk over de zaak spreekt. “Zij vindt dat hij zich wel over de affaire uitlaat en op een manier die niet overeenkomt met wat zij heeft ervaren,” aldus Santegoeds.

Rolverlies, maar geen echte gevolgen?

Hoewel Tygo zijn rol bij Flikken Maastricht verloor, is dat volgens het slachtoffer niet voldoende. “Zij voelt zich gefrustreerd dat hij er zonder echte kleerscheuren vanaf lijkt te komen,” vertelt Santegoeds. “Ze gaat nu onderzoeken hoe strikt haar geheimhoudingsverklaring is.”

Of zij haar verhaal binnenkort in de media zal delen, blijft vooralsnog onzeker.

Actueel

Huisarts stuurt Georgia (28) negen keer weg in zes maanden en nu is het te laat: ”Ik moet mijn begrafenis gaan regelen”

Avatar foto

Published

on

Georgia (28) kreeg pas na maanden de juiste diagnose: “Nu heb ik nog hooguit een jaar te leven”

De 28-jarige Georgia-Leigh Gardiner uit het Verenigd Koninkrijk kreeg op vrijdag 13 juni het moeilijkste nieuws dat een jonge moeder zich kan voorstellen: ze heeft een zeldzame, agressieve vorm van maagk*nker en haar prognose is nog maximaal twaalf maanden. Een diagnose die volgens haar voorkomen had kunnen worden, als haar klachten eerder serieus waren genomen.

Eerste klachten: buikkrampen en misselijkheid

De eerste signalen doken op in de zomer van vorig jaar. Georgia voelde zich steeds vaker misselijk en kreeg regelmatig last van buikkrampen. Bezorgd stapte ze naar de huisarts, die haar klachten bestempelde als ‘brandend maagzuur’. Ze kreeg een standaardmedicatie voorgeschreven: lansoprazol, een middel dat normaal helpt bij maagzuurklachten en reflux.

Maar Georgia’s symptomen verdwenen niet. Integendeel: ze verergerden. Al snel kon ze bijna geen voedsel meer verdragen. Binnen een paar maanden viel ze twintig kilo af, zonder dat duidelijk was wat er precies aan de hand was.

“Negen keer werd ik weggestuurd”

In gesprek met Daily Mail vertelt Georgia openhartig over haar zoektocht naar hulp. Ze ging maar liefst negen keer naar de huisarts, maar kreeg steeds opnieuw het gevoel niet serieus genomen te worden. Pas maanden later werd ze eindelijk doorgestuurd naar een speciaal traject voor mensen met onverklaarbare symptomen.

Tijdens een endoscopie – waarbij artsen via de keel het spijsverteringskanaal bekijken – werd besloten dat ze op 13 juni naar het z!ekenhuis moest komen voor de uitslag. Die dag zou haar leven voorgoed veranderen.

Zeldzame en agressieve vorm van maagk*nker

In het St. James’s University Hospital kreeg Georgia de diagnose linitis plastica, een uiterst zeldzame en agressieve vorm van maagk*nker die zich snel verspreidt. “In die kamer zakte de grond onder mijn voeten weg,” zegt ze. De artsen ontdekten dat de z!ekte zich al had uitgezaaid naar haar lymfeklieren en andere organen.

Ze kreeg te horen dat de z!ekte ongeneeslijk is en zich in het laatste stadium bevindt. De gemiddelde levensverwachting is een jaar. Maar het enige waar Georgia op dat moment aan kon denken, was haar zoontje Arlo van twee jaar oud. “Hoe kan dit gebeuren terwijl ik een kind heb dat me nog zo nodig heeft?”

Jong, gezond en toch ernstig z!ek

Wat haar situatie nog schrijnender maakt, is dat Georgia verder een gezond leven leidde. “Afgezien van het gewichtsverlies voelde ik me fit. Ik had nooit verwacht dat dit mij zou overkomen. Ik dacht dat ik onaantastbaar was op mijn leeftijd.”

Via een GoFundMe-pagina deelt ze haar verhaal en toekomstplannen. Binnenkort start ze met chemotherapie in de hoop dat de behandeling de groei van de tumor kan afremmen. “Ik wil mijn zoontje zo lang mogelijk bij me hebben. Elke extra dag telt.”

“We halen onze bruiloft naar voren”

Een van Georgia’s dromen was trouwen met haar verloofde. Oorspronkelijk stond hun bruiloft pas over een paar jaar gepland, maar gezien de situatie hebben ze die plannen versneld. “We weten niet of ik er dan nog ben,” vertelt ze openhartig. “Dus willen we nu trouwen, terwijl ik me nog sterk genoeg voel.”

“Het had anders kunnen lopen”

Georgia blijft strijdbaar, maar voelt ook frustratie over hoe haar klachten aanvankelijk zijn behandeld. “Steeds werd mij verteld dat het gewoon maagzuur was. Dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Maar dit type k*nker ontwikkelt zich razendsnel – binnen enkele maanden van stadium één naar stadium vier.”

Ze hoopt met haar verhaal bewustwording te creëren. “Als iemand met aanhoudende klachten niet gehoord wordt, moet er sneller gehandeld worden. Misschien was er dan nog een kans geweest op genezing.”

Hoop, liefde en strijdlust

Hoewel Georgia nu leeft met een beperkte toekomstverwachting, weigert ze op te geven. “Ik ben jong, ik ben sterk, en ik ga vechten. Voor mezelf, maar vooral voor mijn zoontje.”

Op sociale media en via haar crowdfundingactie ontvangt Georgia veel steun. Haar verhaal raakt een snaar, juist omdat het laat zien hoe broos het leven kan zijn – zelfs op jonge leeftijd.

Continue Reading