Actueel
René van der Gijp slijpt de messen voor verrassende tafelgast VI: ´We gaan Gordon een uur lang afzeiken!´

Het programma Vandaag Inside staat bekend om zijn scherpe commentaar en soms nietsontziende humor. Dat juist Gordon volgende week dinsdag aanschuift aan tafel, zorgt dan ook voor opgetrokken wenkbrauwen. René van der Gijp en Johan Derksen reageren sceptisch, al klinkt er ook een vleugje nieuwsgierigheid. De komst van Gordon zou volgens Wilfred Genee in elk geval zorgen voor ‘spraakmakende televisie’.
Spanningen vooraf
De verhoudingen tussen Gordon en de mannen van Vandaag Inside zijn al langer gespannen. Ze nemen hem regelmatig op de hak, onder andere vanwege zijn gevoelige aard en zijn reacties op kritiek. In het verleden heeft Gordon meermaals laten weten zich gekwetst te voelen door opmerkingen uit het programma. Toch heeft Wilfred Genee hem nu weten te strikken voor een gastoptreden aan tafel.
Gordon kent het programma niet goed
Tijdens de uitzending van dinsdagavond maakt Wilfred het nieuws bekend: Gordon komt langs. Op de vraag van Gordon of hij “wel aan tafel” mag zitten, reageerde Wilfred bevestigend. Daarbij viel het hem op dat Gordon het programma nauwelijks kent. “Toen ik zei: ‘dan mis je de koekoek’, wist hij niet eens wat dat betekende,” vertelt Wilfred lachend. Dat leidde tot enige verbazing: hoe goed weet Gordon waar hij instapt?
René is sceptisch
René van der Gijp vraagt zich hardop af of Gordon dit wel moet doen. “Hij weet dat wij hem 50 minuten af gaan zitten zeiken? Dat weet-ie?” zegt hij met zijn kenmerkende droge humor. Hij twijfelt eraan of Gordon goed voorbereid is op wat hem te wachten staat. Wilfred relativeert het: “Dat zal toch wel een beetje loslopen.”
Oude filmpjes als pijnpunt
Advocaat en vaste tafelgast Job Knoester vraagt zich af of Gordon het beroemde filmpje verwacht waarin hij vals zingt – de aanleiding voor het afblazen van zijn muzikale comeback. Dat fragment is een pijnpunt voor Gordon, die zich er eerder zwaar door gekwetst voelde. “Hij denkt dat dat filmpje niet voorbijkomt?” vraagt Job zich hardop af. De kans lijkt groot dat het onderwerp toch ter sprake zal komen.
Een ontspannen Gordon?
Johan Derksen meent dat Gordon best in het programma past, mits hij zichzelf is. “Als Gordon ontspannen is, dan past hij hier prima,” zegt hij. Maar hij voegt er ook aan toe: “Ik heb hem de laatste jaren niet ontspannen gezien.” De vraag is dus of Gordon in staat zal zijn om met een knipoog naar zichzelf te kijken, wat binnen het format van Vandaag Inside onmisbaar is.
Voor de kijkcijfers
Het is overduidelijk dat de komst van Gordon ook een strategische zet is. Zijn aanwezigheid zorgt gegarandeerd voor extra kijkers en flink wat reuring op sociale media. Wilfred Genee ziet het als een kans om het programma nog meer in de schijnwerpers te zetten, ondanks – of juist dankzij – de gespannen voorgeschiedenis.
De grote vraag: durft hij echt?
Of Gordon volgende week daadwerkelijk aan tafel verschijnt, is nog even afwachten. De scepsis van René en Johan is groot, en ook Wilfred sluit niet uit dat hij zich alsnog bedenkt. Toch lijkt alles erop te wijzen dat Gordon zich bewust is van de risico’s én de potentie van een spraakmakend optreden. Voor de kijker betekent het in ieder geval gegarandeerde televisie.

Actueel
Kijkers gaan los op Dagelijkse Kost: ‘Jeroen Meus overdrijft’

In de aflevering van maandag van Dagelijkse Kost zorgde Jeroen Meus opnieuw voor de nodige opschudding, maar dit keer niet door een bijzonder ingewikkeld recept. De klassieker die hij klaarmaakte, was een eenvoudig gerecht: spaghettisaus met gehakt. Hoewel dit gerecht normaal gesproken een veilige keuze is en geliefd bij velen, leidde Meus’ versie tot flinke discussie onder de kijkers.
“Twee kilo gehakt voor vier personen?”
De aanleiding voor de felle reacties was de enorme hoeveelheid gehakt die Jeroen gebruikte in zijn recept. Twee kilogram gehakt voor vier personen is voor veel kijkers simpelweg te veel. “Is dat een grap? Dat is toch veel te veel,” werd er op sociale media geschreven. Deze hoeveelheid werd door velen als overdreven beschouwd, en de vraag werd gesteld of dit gerecht echt voor vier personen was, of voor een veel groter gezelschap.
Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan de hoeveelheid wijn die in de saus ging. Jeroen gieter een volledige fles wijn in zijn saus, iets wat voor sommige kijkers moeilijk te verteren was.
“Een ganse fles wijn in het eten, dat kan je dan niet meer aan je kinderen geven,” klonk het kritisch. Toch werd het door andere kijkers juist als een positief aspect gezien, en velen waren nieuwsgierig om het recept uit te proberen.
Gemengde reacties na het proeven
Na de uitzending waren de reacties van kijkers die het recept thuis probeerden, net zo verdeeld. Sommigen probeerden de saus exact na te maken, maar waren niet overtuigd. “Heb ze exact nagemaakt, maar nee. Wij kiezen toch voor de homemade spaghetti,” zei een kijker. Andere fans waren echter laaiend enthousiast. “Net klaargemaakt. Het was heel lekker,” schreef een ander. “Dit is een spaghettisaus zoals die hoort te zijn: heel veel smaak en makkelijk te bereiden.”
Dit geeft aan dat de meningen over dit gerecht sterk uiteenliepen. De hoeveelheid gehakt en de wijnkeuze zorgden voor discussie, maar het lijkt erop dat Jeroen Meus’ recept zijn charme niet verloren heeft.
Recept dat blijft beroeren
Het feit dat een eenvoudige spaghettisaus zoveel reacties uitlokt, onderstreept de populariteit van Dagelijkse Kost. Jeroen Meus weet keer op keer het gesprek op gang te brengen, of het nu gaat om de hoeveelheden ingrediënten, zijn persoonlijke stijl, of de recepten zelf. Dit recept, hoewel een klassieker, bewijst eens te meer dat koken een onderwerp is waar menig fan zijn of haar mening over heeft.
Of je nu een fan bent van Jeroen Meus’ stijl of niet, het is duidelijk dat zijn recepten blijven intrigeren en gesprekken blijven starten. In een land waar koken een passie is, blijft Dagelijkse Kost een belangrijk platform om inspiratie op te doen, zelfs al leidt het af en toe tot wat kritiek.