Actueel
Johnny de Mol zwaar onder vuur! “Hij is totaal ongeschikt!”
Het nieuws dat Johnny de Mol dit jaar Hélène Hendriks zal opvolgen bij De Oranjezomer op SBS6 heeft voor veel ophef gezorgd. Hoewel Hélène de eerste acht weken van de talkshow op zich neemt, zal Johnny haar in de laatste vier weken vervangen. De keuze wordt door velen als onbegrijpelijk bestempeld.

Kijkers woedend
Op sociale media regent het kritiek. Veel kijkers vinden dat Johnny deze rol niet verdient en beschuldigen SBS van vriendjespolitiek. Reacties als: “Dat heeft pappie geregeld, misselijkmakend” en “Het programma is van Hélène en van niemand anders!” spreken boekdelen. Sommigen dreigen zelfs niet meer naar de talkshow te kijken: “Ik vind het schandalig. Dan ga ik niet meer kijken.”

Kritiek van Vandaag Inside
Ook de mannen van Vandaag Inside hebben zo hun twijfels. Wilfred Genee vraagt zich hardop af of Johnny wel geschikt is voor deze taak: “Is hij er klaar voor? Dat is de grote vraag.”

Johan Derksen sluit zich hierbij aan, hoewel hij Johnny als persoon waardeert. “Ik vind hem een ontzettend aardige jongen, maar een talkshow presenteren is gewoon niet zijn sterke kant.”

Waarom deze keuze?
De vraag blijft waarom SBS deze beslissing heeft genomen. Hoewel Johnny bekend is van eerdere programma’s, lijkt zijn ervaring in het presenteren van een live-talkshow beperkt. Kijkers en kenners betwijfelen dan ook of hij de juiste persoon is om Hélène te vervangen, zeker gezien haar populariteit en de kritiek die Johnny momenteel al over zich heen krijgt.
Actueel
Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten
Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze
Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis
Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.
Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer
Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!