Connect with us

Actueel

Hans (71) stort ruim 30.000 euro naar zijn Aziatische internetliefje en wordt geblokkeerd

Avatar foto

Published

on

Het lijkt erop dat sommige mensen nooit leren. Ondanks de talloze waarschuwingen om nooit geld te sturen naar buitenlandse ‘internetliefdes’, zijn er nog steeds ouderen die denken dat jonge schoonheden staan te popelen om een relatie met hen aan te gaan. Zo ook de 71-jarige Hans, die besloot zich aan te melden op een Aziatische datingsite.

Hans raakte al snel tot over zijn oren verliefd
Hans dacht de loterij te hebben gewonnen toen bleek dat een prachtige jonge Aziatische vrouw interesse in hem toonde. Na zijn registratie op de website kreeg hij al snel een berichtje van een dame. Volgens Hans was het een welbespraakte en klassieke Japanse dame.

Na slechts enkele dagen contact was Hans al smoorverliefd. “Ik val snel, dat is gewoon wie ik ben,” zegt hij. Zelfs nu begrijpt hij nog steeds niet hoe dom hij is geweest. Hij heeft haar nooit ontmoet, maar staat nog steeds achter zijn keuze: “Mijn liefde was oprecht.

Ze was welbespraakt en prachtig.” “Na een paar dagen stuurde ze me een berichtje: ‘Geniet van je tijd met je vrienden, vergeet niet dat je me mist’.” Met trots vertelt hij hoe mooi deze zin was geformuleerd.

Geldzaken
Hoewel Hans dacht dat hij de liefde had gevonden, bleek het tegenovergestelde waar te zijn. Hans viel namelijk ten prooi aan een doortrapte oplichtingstruc. Het gesprek ging al snel over beleggen in aandelen, waarna Hans besloot om 27.000 euro te investeren.

Je ziet het waarschijnlijk al aankomen, maar direct na de betaling werd Hans geblokkeerd door zijn geliefde. De ‘klassieke, prachtige Japanse dame’ had na de betaling geen enkele interesse meer in Hans.

Het bleek een kostbare les voor de 71-jarige Hans te zijn. Het kostte hem maar liefst 27.000 euro om te beseffen dat jonge dames (vrijwel) nooit geïnteresseerd zijn in een oude man. Meestal hebben ze pas interesse als er veel geld in het spel is.

Laten we hopen dat sommige mannen eindelijk inzien dat ze geen onweerstaanbare hartenbrekers zijn, vooral niet als ze bijna met een rollator lopen. Tenzij ze natuurlijk aanzienlijke bedragen op hun bankrekening hebben staan 😉

Het verhaal van Hans dient als een belangrijke herinnering aan de gevaren van online oplichting en het blindelings vertrouwen op vreemden, vooral als er financiële zaken in het spel zijn. Het is triest om te zien dat mensen zoals Hans slacht0ffer worden van dergelijke oplichtingspraktijken, maar het benadrukt de noodzaak van bewustwording en voorzichtigheid bij online interacties.

Na deze pijnlijke ervaring beseft Hans waarschijnlijk dat hij inderdaad een dure les heeft geleerd. Het is van cruciaal belang dat anderen leren van zijn fouten en beseffen dat online relaties, vooral die waarin financiële transacties worden besproken, altijd met de nodige scepsis benaderd moeten worden. Vertrouwen moet verdiend worden, en het is belangrijk om altijd waakzaam te blijven en oplichtingspogingen te herkennen.

Het verlies van 27.000 euro is voor Hans ongetwijfeld een financiële tegenvaller, maar hopelijk heeft hij ook geleerd dat echte liefde en vertrouwen niet te koop zijn. Het delen van zijn verhaal kan anderen helpen om valkuilen te vermijden en bewuster om te gaan met online interacties.

Het is een herinnering dat online dating en romantiek, hoe opwindend en veelbelovend ze ook kunnen lijken, altijd met de nodige voorzichtigheid moeten worden benaderd om teleurstellingen en financiële verliezen te voorkomen.

 

Actueel

Vreselijk nieuws over Wendy van Dijk: ´Zit compleet aan de grond´

Avatar foto

Published

on

Wendy van Dijk heeft zich jarenlang gepositioneerd als een van de populairste tv-presentatrices van Nederland, maar sinds haar overstap van RTL 4 naar SBS 6 lijkt haar carrière in een neerwaartse spiraal terecht te zijn gekomen.

De presentatrice kampt niet alleen met een afname van haar salaris, maar ook haar bedrijven verkeren in ernstige financiële problemen.

Salarisverlaging en moeilijke tijden

Volgens Tina Nijkamp is het salaris van Wendy van Dijk afgelopen zomer drastisch verlaagd. Van 1,3 miljoen euro per jaar naar slechts twee ton, een enorme daling die voor Wendy een harde klap betekent.

Nijkamp stelt dat Wendy drie jaar langer mocht blijven werken bij SBS 6, maar dat er weinig ruimte was om haar carrière verder uit te bouwen, om zo het gezichtsverlies voor haar te beperken. Haar financiële situatie staat niet alleen op de werkvloer onder druk, maar ook haar persoonlijke ondernemingen blijken niet meer in de bloei van hun leven.

Financiële zorgen rondom Wendy’s bedrijven

Het lijkt niet alleen slecht te gaan met haar tv-carrière, ook haar bedrijf Wendy Multimedia verkeert in zwaar weer. Waar het eigen vermogen twee jaar geleden nog positief was, staat het nu maar liefst 131.000 euro in de min, en daarnaast is er sprake van een schuld van vier ton.

Het weekblad Weekend schrijft dat insiders zich afvragen of Wendy haar mediabedrijf nog kan redden, of dat dit, net als haar fitnessbedrijf Disq, binnenkort het faillissement zal moeten aanvragen.

Een carrière die wankelt

De situatie lijkt steeds nijpender te worden voor Wendy van Dijk. Volgens Weekend staat haar zakelijke imperium zelfs op het punt van instorten.

“Haar tv-carrière wankelt, haar bedrijven staan er slecht voor en de financiële toekomst ziet er somber uit,” meldt het weekblad. De vraag is nu of Wendy zich opnieuw kan uitvinden en haar carrière weer op de rails kan krijgen, of dat haar ster langzaam zal dimmen.

Wat nu voor Wendy?

Wendy van Dijk heeft in haar carrière al meerdere keren bewezen dat ze in staat is om zich opnieuw uit te vinden, maar de financiële en zakelijke tegenslagen van de afgelopen tijd zullen ongetwijfeld een zware dobber voor haar zijn.

De komende maanden zullen moeten uitwijzen of Wendy van Dijk het tij kan keren, of dat haar carrière in zowel de media als haar ondernemingen een definitief einde nadert.

Continue Reading