Actueel
BN´ers krijgen straf voor Manuela Kemp-posts: ´Allemaal narcisten!´
Radiocolumnist Patrick Kicken heeft flink wat kritiek op de manier waarop sommige BN’ers omgaan met het overlijden van Manuëla Kemp. Volgens Kicken is het gebruikelijk dat na het overlijden van een bekend persoon, vooral BN’ers, foto’s met de overledene delen op social media, vaak vergezeld van emotionele teksten. Deze zelfpromotie stuit hem tegen de borst.
Zelfbevlekkerij en Narcisme
Patrick begrijpt niet waarom sommige bekende Nederlanders snel hun foto’s met de overledene opduikelen en delen met de wereld.
“Wat is dat toch, dat wanneer een bekend iemand net overleden is, mensen niet weten hoe snel ze een foto moeten vinden waarop ze samen op staan, om die dan op social media te zetten?” schrijft hij bij Spreekbuis. Hij beschouwt dit gedrag als een manier om het moment op hun eigen persoon te betrekken, wat hij omschrijft als “How can I make this about me?”
Het ‘Blauwe Maandag’-Fenomeen
Kicken wijst erop dat veel BN’ers zich ineens heel dichtbij de overledene voelen, ook al hadden ze deze persoon slechts oppervlakkig gekend.
Hij noemt dit gedrag vooral typerend voor de media, waar mensen proberen de overledene en hun eigen ‘relatie’ tot hen te benutten voor zelfverheerlijking. Dit fenomeen was volgens hem ook duidelijk te zien na de dood van Peter R. de Vries, waarbij verschillende mensen snel met herinneringen en foto’s naar buiten kwamen.
Respect Tonen, Niet Zelfpromotie
Patrick Kicken vindt dit gedrag onsmakelijk en vraagt BN’ers om respect te tonen voor de overledene, in plaats van de situatie te gebruiken voor persoonlijke gain. “Laat die zelfbevlekkerij achterwege,” voegt hij toe, en hij roept mensen in de media op om hun narcisme niet op de voorgrond te plaatsen, maar oprecht respect te tonen voor de overledene.
Actueel
Filmpje in omloop waarin Badr Hari zijn ex-vrouw mishandelt: ´Dit is echt een patroon´
Badr Hari hangt een serieuze celstraf boven het hoofd nu zijn ex-vrouw, Daphne Romani, aangifte tegen hem heeft gedaan wegens mishandeling. De kickbokser werd zondagavond in Amsterdam gearresteerd, nadat hij volgens de aangifte zijn ex meerdere keren in het gezicht sloeg. Dit gebeurde voor de ogen van hun kinderen, tijdens de overdracht.
Camerabeelden als bewijs
Volgens De Telegraaf is de mishandeling vastgelegd door een deurbelcamera, en deze beelden zijn inmiddels in bezit van de politie. Dit zou een doorslaggevend bewijsstuk kunnen zijn.
Het roept de vraag op of de beelden ook in de media zullen belanden, net zoals eerder gebeurde in de zaak rond Lil Kleine.
Media-explosie op komst?
Privé-baas Evert Santegoeds meldt in Shownieuws dat de videobeelden ‘er niet om liegen’. “De politie kan precies zien hoe het gegaan is. Die beelden gaan hem waarschijnlijk niet helpen om hier onderuit te komen.” Als de justitiële weg onvoldoende blijkt, zou een publieke veroordeling via uitgelekte beelden een reële mogelijkheid zijn.
Geen incident, maar een patroon
Badr Hari heeft al langer een reputatie als het gaat om geweldpleging. Evert Santegoeds wijst erop dat het niet de eerste keer is. “De vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken.” Hij refereert aan eerdere mishandelingszaken, zoals die van zakenman Koen Everink.
Kinderen als stille getuigen
Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel waren de kinderen aanwezig tijdens het incident. “Kinderen worden in dit soort conflicten altijd de dupe. Huiselijk geweld wordt tegenwoordig zwaar aangerekend, zeker als er bewijsmateriaal is zoals deze camerabeelden en getuigenverklaringen.”
Komt er een rechtszaak?
Alles wijst erop dat de zaak niet zonder gevolgen zal blijven. De combinatie van aangifte, getuigen en videobewijs maakt een rechtszaak zeer waarschijnlijk. Of Badr Hari zich hier nog uit kan vechten, zal de komende tijd blijken.