Actueel
Winter Vol Liefde-Lena eindelijk eerlijk over afwezigheid bij reünie
Gisterenavond genoten we van de Winter Vol Liefde reünie, waar een aantal verrassende wendingen te zien waren, waaronder de pijnlijke situatie tussen Mike en Antine, die niet meer samen zijn, en Antine die haar moeder Monique de schuld gaf.

Maar een andere opvallende afwezige was Lena, en via Instagram legt ze uit waarom ze niet aanwezig was.

Grappige uitleg over afwezigheid
Lena begint haar video met een humoristische uitleg: “Ik krijg veel vragen waarom ik niet bij de reünie was. Om eerlijk te zijn, ben ik nu samen met Jorik. Nee, dat is niet waar.”

Daarna vervolgt ze met een knipoog: “Eerlijk gezegd heb ik de afgelopen dagen in bed gelegen, en daarom durfde ik Monique niet onder ogen te komen. Maar dat is ook niet de echte reden.”

De echte reden
Lena vertelt uiteindelijk dat ze, net als veel andere deelnemers, geveld was door de griep: “Ik vind het heel jammer dat ik iedereen niet heb kunnen ontmoeten.

Inmiddels ben ik weer beter en ik vind het heel leuk om alsnog alle deelnemers te zien. Voor mij zaten er ook wat verrassingen tussen.”
Lena’s afwezigheid lijkt dus meer te maken te hebben met een verkoudheid dan een conflict, en ze is gelukkig weer in staat om met haar mede-deelnemers contact te maken.
Actueel
Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten
Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze
Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis
Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.
Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer
Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!