Actueel
Verschrikkelijk nieuws over Youp van t´Hek: ´Met 60 km/u aangereden door fatbike!´
Youp van ’t Hek is in Amsterdam betrokken geraakt bij een ernstig verkeersincident. De cabaretier werd aangereden door een fatbike terwijl hij op zijn fiets door de grachtengordel reed. Het voorval liep gelukkig zonder ernstige verwondingen af, maar de verbale reactie van de bestuurder schoot bij Youp in het verkeerde keelgat.

Gevaarlijke situatie
Tijdens een optreden in de talkshow van Renze Klamer vertelde Youp over het incident. “Ik ben er laatst bijna door eentje d00dgereden,” zei hij met zijn kenmerkende gevoel voor drama. De tafelgenoten, inclusief gastheer Renze, schrokken zichtbaar van de onthulling. Youp gaf aan dat het ongeluk zich afspeelde op de hoek van de Spiegelstraat en de Prinsengracht, een druk kruispunt in het centrum van de stad.

Belediging na de klap
Wat de situatie voor Youp nog schrijnender maakte, was de reactie van de bestuurder. “En daarna riep-ie: ‘Hé, oude k@nkerbejaarde.’ En toen reed-ie door.” De cabaretier reageerde met cynisme en zelfspot: “Hij had misschien ook wel gelijk. Ik weet het niet.” Ondanks de klap wist Youp zichzelf weer op te rapen en zijn weg te vervolgen.

Hoge snelheid
Volgens Youp reed de fatbike-bestuurder met een snelheid van 50 tot 60 kilometer per uur op hem in. “Ik weet het niet, het ging heel snel,” verklaarde hij. Hoewel hij niet ernstig gewond raakte, was de impact groot genoeg om hem van zijn fiets te slaan. De cabaretier erkende dat hij mogelijk zelf ook niet helemaal goed uitkeek, maar benadrukte dat de snelheid van de fatbike veel te hoog was voor een drukke binnenstad.

Amsterdam en de fatbike-problematiek
Fatbikes zijn de laatste tijd steeds vaker in het nieuws vanwege gevaarlijke situaties in het verkeer. Vooral in Amsterdam zorgen de brede banden en hoge snelheden van deze fietsen voor problemen. Regelmatig worden voetgangers en fietsers geconfronteerd met jonge bestuurders die zich weinig aantrekken van verkeersregels.

Youp weigert een helm
Ondanks de schrik van het ongeluk blijft Youp trouw aan zijn principes. “Als ze een helmplicht gaan instellen, zie je mij niet meer op de fiets. Echt niet,” liet hij duidelijk weten. De mogelijke invoering van een helmplicht voor e-bikes en fatbikes is een veelbesproken onderwerp, maar Youp is niet van plan zich daaraan te conformeren.

Oproep tot maatregelen?
Het incident roept opnieuw vragen op over de verkeersveiligheid in Amsterdam en de rol van fatbikes. Moeten er strengere regels komen? Een maximumsnelheid? Of is het tijd om fatbikes uit de binnenstad te weren? Het debat hierover laait steeds vaker op, vooral nu bekende Nederlanders zoals Youp van ’t Hek ermee te maken krijgen.

Wat vindt het publiek?
De aanrijding met Youp van ’t Hek is een nieuw voorbeeld van de groeiende problemen rond fatbikes in Nederland. Zijn verhaal zal ongetwijfeld bijdragen aan de discussie over verkeersveiligheid en regelgeving rondom deze snelle tweewielers. Wat vindt u? Moet de overheid ingrijpen?
Actueel
Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten
Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze
Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis
Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.
Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer
Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!