Actueel
Verschrikkelijk nieuws over gezondheid Ellie Lust: ´Vreselijke pijnaanvallen´
Ellie Lust is eindelijk terug op het scherm na een moeilijke periode van ziekte. De tv-presentatrice had last van gruwelijke zenuwpijn door een nekhernia, waardoor ze twee weken uitgeschakeld was. Gelukkig voelt ze zich weer beter en staat ze klaar om samen met co-presentatrice Gallyon Van Vessem het programma 112Vandaag te presenteren.

Ze deelt haar blijdschap en herstel via een selfie op Instagram: “Lieve mensen, we zijn er weer hoor vanavond. En morgen en overmorgen ook.”

Een pijnlijke periode
Ellie gaf in haar bericht aan dat ze te maken had met hevige pijn die vanuit haar nek naar haar arm straalde, een gevolg van een nekhernia.

Gelukkig gaat het nu een stuk beter, waardoor ze weer in de studio kan staan. De kijkers reageerden enthousiast op haar terugkeer, en velen gaven aan haar gemist te hebben.

Positieve reacties van kijkers
De terugkeer van Ellie en Gallyon in de studio wordt enorm gewaardeerd door de kijkers van 112Vandaag. Onder haar Instagram-post stroomden de reacties binnen, en veel fans gaven aan het duo te missen.

Eén kijker schreef: “Het meest geweldige tv-duo”, terwijl een ander liet weten: “Super leuk dat jullie er weer zijn, hebben jullie gemist hoor.”

De kijkers zijn blij dat Ellie weer terug is en wensen haar beterschap. “Gelukkig weer op de buis vanavond!” reageerde iemand, terwijl een ander schreef: “Ik heb je gemist, vind jou gewoon de leukste, maar denk aan jezelf he.”
Actueel
Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten
Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze
Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis
Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.
Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer
Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!