Actueel
Bizarre ontdekking over Winter Vol Liefde: ´Judith en Adrienne kenden elkaar al vóór de opnames!´
De Winter Vol Liefde-reünie bracht eindelijk het verlossende woord: de deelnemers konden onthullen wie nog samen zijn en wie niet. Maar naast deze onthullingen, kwam er ook iets anders aan het licht: twee van de hoofdpersonen, Judith en Adrienne, bleken oude bekenden van elkaar.

Let op: Dit artikel bevat spoilers voor de Winter Vol Liefde-reünie op Videoland.

Oude bekenden
De spanning was te voelen tijdens de Winter Vol Liefde-reünie, vooral toen de hoofdpersonen samen aan de ontbijttafel het programma bespraken. Presentatrice Leonie Ter Braak begon het gesprek met een vraag: “Jullie zien elkaar nu ook voor het eerst, toch?” Tot ieders verbazing antwoordde Judith: “Nee, Adrienne en ik hebben elkaar al eerder ontmoet.”

De verrassende connectie
Wat bleek? De bergen van Frankrijk waren niet het eerste buitenlandse avontuur voor Judith. Vijf à zes jaar geleden, dus voordat ze naar Boussenac verhuisde, werkte de boerin voor Adrienne in de keuken van hotel Val Sinestra.

Adrienne bevestigde dit: “Ik zag haar op tv en dacht: die komt me vaag bekend voor.” Het bleek een kleine wereld te zijn, want nu doen ze samen mee aan Winter Vol Liefde.

Het verloop van de liefdesverhalen
Aan het einde van hun liefdesavontuur hadden beide dames één man over, en tijdens de reünie konden ze eindelijk vertellen hoe het verder ging.

Adrienne bevestigde dat ze en Frits een mooie vriendschap hadden opgebouwd, hoewel ze elkaar nog regelmatig zagen. Judith had meer geluk in de liefde: haar avontuur met Bart liep uitstekend.

Het stel is nog steeds samen en heeft besloten dat Bart zijn woning in Nederland gaat opzeggen om definitief in Frankrijk te gaan wonen.
Actueel
Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten
Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze
Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis
Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.
Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer
Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!