Connect with us

Actueel

Albert Verlinde woest in VI om beledigen Martijn Krabbé: ´Hoe haal je het in je stomme kop!´

Avatar foto

Published

on

Albert Verlinde heeft bij Vandaag Inside fel uitgehaald naar Victor Vlam. Aanleiding was een opmerking van Vlam waarin hij zich hardop afvroeg of de uitgezaaide l0ngk@nker van Martijn Krabbé wellicht verband houdt met roken. Verlinde kon zijn woede niet verbergen: “Hoe dúrf je zóiets te suggereren?”

Ongepaste opmerking

Tijdens de uitzending sprak Verlinde zijn frustratie uit over de uitspraken van Vlam. “Ik denk dat iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft die getroffen is door k@nker, vaak zonder dat ze daar iets aan kunnen doen.

Hoe haal je het in je stomme kop om zoiets erbij te halen?” Johan Derksen, normaal niet vies van scherpe opmerkingen, was het met Verlinde eens en noemde de opmerking “ongepast.”

Albert Verlinde

Emotionele reactie

Verlinde raakte zichtbaar geëmotioneerd toen het gesprek verderging over Martijn Krabbé. Hij prees de presentator om zijn moed en kwetsbaarheid.

“Martijn deelt zijn proces zo open en blijft zelfs werken als voice-over bij Kopen Zonder Kijken. Dat vind ik zó stoer,” zei Verlinde. Ook Derksen benadrukte de moed van Krabbé: “Hij stelt zich heel kwetsbaar op. Dat is bewonderenswaardig.”

Fel debat

Victor Vlam heeft nog niet gereageerd op de kritiek, maar de discussie heeft veel losgemaakt. Verlinde’s felle uitval maakt duidelijk dat opmerkingen over gezondheidsproblemen, zoals die van Krabbé, met respect behandeld moeten worden. Het debat rond dit onderwerp zet ondertussen online door.

Actueel

Jeroen Meus verklapt groot geheim achter Dagelijkse Kost: ‘We kijken heel anders nu!’

Avatar foto

Published

on

In een nieuwe aflevering van de podcast Achter de Schermen heeft tv-chef Jeroen Meus (47) enkele verrassende details onthuld over zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Wat op televisie lijkt op een simpele, vlotte bereiding van gerechten, blijkt achter de schermen een veel complexere operatie te zijn. Meus waarschuwt zelfs: “Als ik dit vertel, ga je nooit nog op dezelfde manier kijken.”

Simultane opnames van vier gerechten

Tijdens de opnames van een aflevering worden er per dag maar liefst vier verschillende gerechten bereid. Dit klinkt misschien als een logische taakverdeling, maar in werkelijkheid is de opnamestructuur veel intensiever. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar,” legt Meus uit. “Ik verwissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Een principiële keuze

Meus benadrukt dat deze aanpak niet alleen tijdswinst oplevert, maar ook een principiële keuze is. “In sommige kookprogramma’s hebben ze al een afgewerkt gerecht klaarstaan, maar daar krijg ik iets van,” zegt Meus met afkeer. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek, ook daadwerkelijk het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat de show authentieker voelt voor het publiek.

Soms loopt het mis

Toch is het niet altijd makkelijk om deze werkwijze toe te passen. “Soms loopt het mis,” geeft Meus eerlijk toe. “Het is best verwarrend, en af en toe vergeet ik wel eens van T-shirt te veranderen.” Een klein risico dat hij graag neemt om het programma zo realistisch en eerlijk mogelijk te houden.

Luchtige anekdote over zijn telefoonnummer

Naast de werkwijze op de set deelde Meus in de podcast ook een grappige anekdote over zijn telefoonnummer. Na de ophef rond een aflevering van Plat Préféré over Adolf Hitler in 2008 besloot Meus zijn nummer te veranderen, omdat hij merkte dat iedere journalist zijn privé-nummer had.

Maar wat hij niet wist, was dat zijn oude nummer werd toegewezen aan niemand minder dan muzikant en producer Jean Blaute. “Tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sprak Jean me erover aan: ‘Zeg manneke, al uw maten bellen mij ’s nachts wakker,’” herinnert Meus zich lachend.

Door deze onthullingen krijgt Dagelijkse kost een nieuwe dimensie, en zal het publiek ongetwijfeld met andere ogen naar de volgende afleveringen kijken!

Continue Reading